S-Omeperasin40 |Esomeperasol | اس-امپراسین ۴۰

کاهش ابتلا به زخم معده مرتبط با NSAID

درمان بیماری بازگشت محتویات معده به مری

کاهنده تولید اسید معده برای جلوگیری از زخم معده

اس امپراسین ۴۰ به عنوان گرانول های آنتریک کوتد خوراکی درون کپسول می باشد. اس امپراسین ازجمله های مهار کننده بمب پروتون و اسید معده است. همچنین به درمان بازگشت محتویات معده به مری (ریفلاکس) کمک فراوانی می کند. از دیگر کاربرد های دارو اس امپراسین می توان موارد زیر را نام برد:

– حفظ درمان التهاب مری فرساینده بهبود یافته

– درمان بیماری بازگشت محتویات معده به مری علائم دار

– درمان زخم های اثنی عشر ناشی از عفونت هلیکوباکتر پیلوری

– کاهش خطر ابتلا به زخم معده مرتبط با NSAID.

ریفلاکس معده چیست و چه زمانی می گوییم به آن مبتلا شده ایم؟

هنگامی که اسید و سایر مواد درون معده از دریچه پایینی مری به مری باز می گردد، می گوییم ریفلاکس معده رخ داده است. نام عامیانه آن که در میان مردم بیشتر استفاده می شود ترش کردن معده است. ریفلاکس معده هنگامی اتفاق می افتد که شیره معده که حاوی اسید است به مری باز گردد. عضله های دریچه پایینی مری به صورت حلقه است که در ابتدای معده و انتهای مری قرار دارد. در صورتی که این دریچه ضعیف عمل کند یا آسیب دیده باشد، نمی تواند پس از ورود غذا به معده بسته شود. در نتیجه، غذا به مری باز می گردد. که به آن ریفلاکس معده می گویند. اگر عمل ریفلاکس معده بیش از دو بار در هفته صورت گیرد، فرد به احتمال بسیار زیاد به بیماری ریفلاکس معده به مری مبتلا شده است.

از جمله علایم این بیماری، احساس سوزش در قفسه سینه است. البته که علایم در هر فردی با توجه به اینکه کدام اندام تحت تاثیر اسید قرار می گیرد متفاوت است. برخی از آن ها عبارتند از:
– سوزش سر دل که ممکن است به گلو نیز برسد.
– احساس مزه تلخی و یا ترشی در گلو، گاهی ممکن است قسمتی از مواد موجود در معده نیز به دهان بیمار باز گردد.
– سوء هاضمه.
– به ندرت، اشکال در بلع که گاهاً در تنفس فرد نیز اختلال ایجاد می‌کند.
– گلو‌ درد، سکسکه شدید یا استفراغ.

زخم معده، علل و علائم آن

دو نوع زخم گوارشی وجود دارد که شایع ترین علت به وجود آمدن آنها عفونت با هلیکوباکتر پیلوری یا مصرف درازمدت داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مانند آسپیرین است. این زخم ها باز بوده و در سطح معده یا بخش های ابتدایی روده باریک که به دوازده شناخته می شود ایجاد می شوند. در صورت عدم درمان به موقع آن، عفونت، خونریزی و التهاب در زخم را در پی خواهد داشت.
رایج ترین نشانه این دو نوع زخم، درد معده به صورت شدید یا خفیف است. البته استرس و غذاهای پر ادویه باعث تشدید این علایم می شود. این درد ها موقتی بوده و هنگامی که معده خالی باشد شدید تر می شود. از دیگر علایم زخم معده می توان به، نفخ، تهوع، استفراغ، کاهش وزن بدون دلیل مشخص ،مدفوع تیره و سیاه‌رنگ، سرگیجه، سختی تنفس، احساس خستگی بی‌دلیل، رنگ‌پریدگی پوست، استفراغی که دارای ذرات خونی است و دل‌درد شدید اشاره کرد. توجه شود که در هنگام شدت یافتن درد معده باید به پزشک مراجعه کرد، چرا که می تواند باعث خونریزی روده و معده شود. از جمله دیگر داروهایی که پزشک برای پیشگیری و یا کمک به درمان زخم معده استفاده می کند، قرص و یا کپسول امپراسین 20 میلی گرم است.