
مهار کننده پمپ پروتونی
درمان سوء هاضمه
مهار کننده ترشح اسید معده
زخم معده
زخم معده درواقع، زخم دردناک مخاط معده است. این زخم نوعی بیماری مرتبط با پپسین (آنزیم هاضمه) است. هر زخمی که هم معده و هم روده کوچک را تحت تأثیر قرار ده زخم معده می گویند.
هنگامی که لایه ضخیم مخاطی معده که محافظ آن است، کاهش یابد زخم معده اتفاق می افتد. کاهش این لایه سبب این می شود تا اسید های گوارشی بافت های معده را از بین ببرند و زخم معده به وجود آید.
عوامل عمده ای که باعث به وجود آمدن زخم معده می شود به شرح زیر است:
-عفونتی که با باکتری هلیکوباکترپیلوری (H.pylori) ایجاد شود.
-استفاده طولانی مدت از بعضی دارو ها مانند داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی (NSAID) مانند آسپیرین، ایبوپروفن یا ناپروکسن
از رایج ترین علامت های زخم معده، احساس سوزش یا درد در وسط شکم بین سینه و دکمه شکم است. معمولا این درد ها وقتی معده خالی باشد شدیدتر است. کاهش وزن، عدم تمایل به خوردن غذا، حالت تهوع یا استفراغ، نفخ شکم و…
درصورت مشاهده علایم زخم معده حتی در صورت خفیف بودن با پزشک مشورت کنید.
سوءهاضمه – علل و علایم آن
سوء هاضمه یک بیماری شایع دستگاه گوارش است که هضم غذا دچار مشکل می شود. هرکسی ممکن است سوء هاضمه را در طول زندگی خود تجربه کند و گاهی در تمام مدت زندگی یک فرد ادامه دارد. علائم و دلایل ایجاد این بیماری متفاوت است اما اگر سوء هاضمه علت مشخصی نداشته باشد به آن سوء هاضمه عملکردی گفته می شود.
نشانه های سوء هاضمه
سوء هاضمه می تواند به صورت درد معده احساس شود یا طیف وسیعی از علایم را نشان دهد که شامل موارد زیر است:
-درد، ناراحتی یا احساس سوزش در قفسه سینه یا معده
-باد گلو
-نفخ
-درد معده و باد معده
-ریفلاکس اسید معده
-سوزش سردل
-حالت تهوع و استفراغ
مقدار و نحوه صحیح مصرف این دارو توسط پزشک تعیین می شود. برای آگاهی از این مقدار و مشورت با پزشک می توانید بروشور محصول را دانلود نمایید.
موارد منع مصرف: در صورت داشتن سابقه ی حساسیت به امپرازول، این دارو را مصرف نکنید.
اگر علایم سوء هاضمه بیش از دو هفته طول کشید حتما به پزشک مراجعه نمایید و در صورت شدید بودن علایمی مانند: تنگی نفس، مشکل بلع، استفراغ مداوم، استفراغ خونی، درد ناگهانی در قفسه سینه، بازو، گردن یا فک، عرق سرد و مدفوع سفت، تیره و خونی سریعا باید تحت مراقبت های ویژه قرار بگیرید.
علت ایجاد سوء هاضمه می تواند مصرف غذاهای سنگین مانند مواردی است که سرشار از ادویه، چربی، اسیدیا فیبر هستند، دیر غذا خوردن، مصرف الکل، مصرف کافئین زیاد، مصرف بعضی از داروها و کمبود خواب باشد.
معمولا این علائم در هنگام استرس بدتر میشوند. اگر در هنگام غذاخوردن مقدار زیادی هوا وارد بدنتان بشود، باد معده یا آروغزدنتان تشدید میشود. معمولا مبتلایان به سوء هاضمه از سوزش سر دل نیز رنج میبرند. سوزش سر دل موجب احساس سوزش در قفسهٔ سینه میشود و معمولا زمانی بروز میکند که اسید معده به سمت مری بیاید.
مشکلات دستگاه گوارش یا سایر موارد بهداشتی نیز می تواند باعث سوء هاضمه شوند.
ترشح بیش از حد اسید معده (هیپرکلرهیدریا) چیست علائم و نشانه ها
در صورتیکه اسید معده در غیاب غذا زیاد شود به آن هیپرکلرهیدریا می گویند. فرایند های خاصی باعث تحریک و افزایش اسید معده می شوند. هورمون کلیدی ای که میزان ترشح اسید معده را تنظیم می کند، گاسترین نام دارد. تولید بیش از حد این هورمون می تواند موجب ایجاد هیپرکلرویدریا شود. با این حال افزایش اسید معده می تواند در نتیجه اختلالات هیجانی، حساسیت غذایی و یا ترشح زیاد هورمون گاسترین باشد. در برخی موارد عفونت معده نیز می تواند سطح اسید را بالا ببرد. از عوارض جانبی هیپرکلرهیدریا آسیب پوشش معده و اختلال در دستگاه گوارش است.
درمورد علایم ترشح بیش از حد اسید معده، مجله Current Treatment Options in Gastroenterology گزارشی را منتشر کرده است. این علایم به شرح زیر می باشند:
-احساس سوزش در معده پس از خوردن غذا
سوزش سر دل (ریفلاکس اسید)
-آروغ زدن و نفخ شکم بلافاصله پس از -خوردن غذا
-نفخ شکمی
-تهوع و استفراغ
-سیاه شدن مدفوع (اگر دچار زخم معده هستید)
-ریفلکس معده
-یبوست
– این دارو از نظر رده بندی مصرف در بارداری در دسته ی C قرار دارد. این بدین معناست که تاکنون مطالعات کافی و به خوبی کنترل شده ای در زمینه ی مصرف این دارو در دوران بارداری انجام نشده است. لذا مصرف این دارو در دوران بارداری می بایست تنها با تجویز پزشک شما صورت گیرد.
– امپرازول در شیر مادر ترشح می شود و می تواند موجب بروز عوارض جانبی جدی در نوزاد شیرخوار شود. لذا مصرف این دارو در دوران شیردهی می بایست فقط بر اساس نظر پزشک معالج شما صورت گیرد. در صورت صلاحدید پزشک به مصرف این دارو در دوران شیردهی، می بایست شیردهی به نوزاد قطع شود.
در دمای کمتر از ۳۰ درجه سانتی گراد، دور از نور و رطوبت نگهداری نمایید.